IS DE OVOB INTERESSANT VOOR JOU?

IS DE OVOB INTERESSANT VOOR JOU?

GEEN BELASTING MEER!
Calqi regelt het voor je

Mocht de OVOB interessant zijn voor jou, dan hoef je geen BTW meer te betalen. Maar misschien hoef je ook geen inkomstenbelasting meer te betalen…

Voldoe je namelijk aan het urencriterium, dan wordt je door de belastingdienst als ondernemer gezien en kunnen wij alle fiscale mogelijkheden toepassen.

In de regel betekent dit dat wij de aangifte zo kunnen indienen dat er helemaal geen belasting betaald hoeft te worden.

Neem contact op met Calqi

Wat is de OVOB?

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de huidige kleineondernemersregeling (KOR) in de omzetbelasting vervangen door een nieuwe regeling, de OVOB (omzet gerelateerde vrijstelling van omzetbelasting).

De OVOB werkt als volgt: als de omzet op jaarbasis onder de grens van € 20.000 blijft, heeft iedere onderneming de keuze om de vrijstelling van omzetbelasting toe te passen.

Is de OVOB gunstig voor jou?

Dat hangt af van deze drie punten:

1. Je jaarlijkse omzet blijft onder de € 20.000,- voor de komende 3 jaar*;
2. Je gaat geen grote investeringen doen de komende 3 jaar;
3. Je hebt de laatste 5 jaar geen grote investeringen gedaan (> € 12.000)

*Heb je veel inkopen of heb je veel kosten en investeringen waarover je BTW terug kan vragen? Dan kan de situatie minder interessant zijn. Neem contact op met Calqi voor een individueel advies.

Waarom gebruik maken van de OVOB?

Het kan heel gunstig zijn om gebruik te maken van de OVOB regeling. Want over de omzet hoef je geen BTW meer te betalen. Natuurlijk maak je ook kosten en daarover kan je de betaalde BTW nu terugvragen. Maar maak je winst met je onderneming, dan moet je uiteindelijk bij elke kwartaalaangifte gewoon BTW betalen. Dat hoeft bij de OVOB regeling niet meer.

Voordelen als je gebruik gaat maken van de OVOB regeling:

 • Geen BTW meer betalen*;
 • Je brengt geen BTW meer in rekening aan je afnemers. Je wordt goedkoper!;
 • Je hoeft geen BTW-aangifte meer te doen.* Voor veel ZZP’ers resulteert dit bij een omzet tussen de € 10.000 en € 15.000 al snel in een voordeel tussen de € 1.700 en € 2.500.Nadelen als je gebruik gaat maken van de OVOB regeling
 • Betaalde BTW kan je niet meer opgeven*;
 • Het is lastig in te schatten wat de omzet, kosten en investeringen zijn voor de komende drie jaar.

*Ook al is het een nadeel dat je de betaalde BTW niet kan opgeven, ga je er netto wel op voorruit. Want je hoeft ook geen BTW af te dragen. Krijg je vaak BTW terug? Dan is de regeling niet interessant voor jou.

Stappenplan om van de OVOB gebruik te maken

Calqi regelt alles voor onze betalende klanten:

 1. Inschatting maken of de regeling interessant voor jou is;
 2. Formulier naar de belastingdienst sturen om je aan te melden. Deadline 20 november 2019;
 3. Op de factuur vermeld je per 1-1-2020 dat een vrijstelling van toepassing is;
 4. Afmelden als je omzet hoger wordt dan € 20.000,-.

 DE VOLLEDIGE ADMINISTRATIE OPLOSSING 

BESPAAR TIJD EN GELD

GRATIS ABONNEMENT

Gratis is bij Calqi ook echt gratis. Je kan de complete administratietool gebruiken. Ongelimiteerd en zonder verrassingen! Je kan alles doen; van potentiële opdracht tot aan de aangiftes. Calqi helpt je ook met het opzetten van je administratie en het maken van een persoonlijke factuur. Calqi gratis is alleen voor ondernemers die de IB aangifte doen als resultaat uit overige werkzaamheden.

Zonder beperkingen en geheel gratis

LEES MEER

STARTERS ABONNEMENT

In dit pakket zit alles. Net zo goed en makkelijk als bij het gratis abonnement van Calqi. Maar binnen het starters abonnement krijg je van ons financiële begeleiding. Daardoor heb je geen onzekerheid of je de administratie goed verwerkt. Wij controleren jouw boekingen en zorgen voor een financiële aansluiting. En passen alle fiscale voordelen op een juiste manier toe.

De boekhouding voor € 30,25 incl. BTW p/m.

LEES MEER

TOTAAL ABONNEMENT

Met het Calqi Totaal abonnement heb je natuurlijk toegang tot het hele administratiesysteem. En krijg je ondersteuning en assistentie bij allerlei fiscale en administratie vragen. Naast dat wij je inkomstenbelasting verzorgen, krijg je ook een officiële jaarrekening van je onderneming. Wij kunnen alle fiscale mogelijkheden voor je toepassen

Een heel jaar voor € 50,- incl. BTW p/m.

LEES MEER

Waarom je administratie bij Calqi?

   • Persoonlijke begeleiding bij het opstarten van je administratie
   • Een zelfontwikkelde gebruiksvriendelijke administratietool
   • Alle kennis over de tool en over boekhouden onder één dak
   • Gratis voor starters die BTW zijn vrijgesteld (startdatum na 1 juli)
   • De beste en goedkoopste boekhoudoplossing
   • De zekerheid dat de administratie perfect is geregeld

Testimonials

BLIJE KLANTEN

Joanie Catsburg

“Ik houd mijn uren via Calqi bij en factureer deze aan de maatschap. Ik doe niets met andere programma’s, maar doe het allemaal binnen de Calqi tool. Ben een stuk minder tijd kwijt sinds ik Calqi gebruik, maar heb wel veel meer inzicht. Ik krijg elk kwartaal een keurig bericht en overzicht als het weer tijd is voor de BTW aangifte.”

Fysiotherapeute by Core Active

Wouter de Geringel

“Ik heb meerdere projecten bij meerdere klanten tegelijk lopen. Met Calqi kan ik heel exact bijhouden waar ik mijn tijd aan besteed. Heb daarmee meer controle en inzicht. Vooral inzicht hoeveel tijd bepaalde werkzaamheden kosten. Al met al kost het mij per maand minder dan 10 minuten om mijn hele administratie te doen.”

Freelance full-stack developer

Nick Wetzel

“Voor mijn projecten ben ik altijd op pad. Bonnetje hier, bonnetje daar. Ik werd helemaal gek van het bijhouden en ook had ik het idee dat ik de helft vergat. Nu maak ik gelijk een scan en het is gedaan. Hoef het bonnetje zelfs niet meer te bewaren. Dus vooral dat, maar ook de jaarrekening en de IB aangifte zorgen dat ik perfect zit bij Calqi.”

Projectmanager en veiligheidsadviseur evenementen

WORD GRATIS KLANT

MET HET GRATIS ABONNEMENT KAN JE ALLES ZELF DOEN. VAN FACTUUR TOT AANGIFTEN

KLIK HIER