WAT MOGEN ONDERNEMERS ALLEMAAL AFTREKKEN?

WAT MOGEN ONDERNEMERS ALLEMAAL AFTREKKEN?

ZAKELIJKE KOSTEN

Als ZZP’er zijn er een aantal kosten die je mag aftrekken om je winst te drukken. En een lagere winst betekent minder belasting betalen. Maar niet alle kosten kan je zo maar aftrekken. Kijk voor tips en veel voorkomende fouten op de administratiewijzer

 ZAKELIJKE KOSTEN IN EEN NOTENDOP

100% ZAKELIJK

In principe kan je deze kosten helemaal aftrekken. Uitzonderingen zijn eet- en drinkbonnetjes en autokosten. Hier zijn aparte regels voor.

MEER INFORMATIE

PRIVÉ EN ZAKELIJKE KOSTEN

Een aantal kosten gebruik je zowel privé als zakelijk. Je telefoon of laptop bijvoorbeeld. Veel van deze gemengde kosten zijn evengoed 100% aftrekbaar. Maar soms moet je zo ook splitsen als dit mogelijk is. Splitsen kan bijvoorbeeld niet bij een ongelimiteerd bellen abonnement van je telefoon, dus is gewoon 100% aftrekbaar.

MEER INFORMATIE

NIET AFTREKBAAR

Sommige kosten zijn nodig voor je onderneming. Marketing of vervoerskosten bijvoorbeeld. Als deze kosten echter buitenproportioneel zijn voor het doel, dan is een deel niet aftrekbaar (Het Bentley-arrest voor de liefhebber). Ook mag je de kosten niet aftrekken als ze voorzien in een bevrediging van de persoonlijke behoeften.

MEER INFORMATIE

KLINKT MOEILIJKER DAN HET IS

Wij kunnen jou heel snel uitleggen hoe je jouw administratie het beste kan opzetten.

Laat je gegevens achter en wij helpen je graag

Er zijn tal van regels over wat opgeteld en afgetrokken moet worden van de winst. Maar in praktijk valt het gelukkig wel mee. De meeste kosten doe je met gewoon simpel nadenken al goed. En de rest moet je je even in verdiepen of dat deel door een boekhouder laten doen. Met een goede administratietool kan je echt 95% van de boekhouding zelf doen zonder veel stress.

CONTACT

Testimonials

BLIJE KLANTEN

Joanie Catsburg

“Ik houd mijn uren via Calqi bij en factureer deze aan de maatschap. Ik doe niets met andere programma’s, maar doe het allemaal binnen de Calqi tool. Ben een stuk minder tijd kwijt sinds ik Calqi gebruik, maar heb wel veel meer inzicht. Ik krijg elk kwartaal een keurig bericht en overzicht als het weer tijd is voor de BTW aangifte.”

Fysiotherapeute by Core Active

Wouter de Geringel

“Ik heb meerdere projecten bij meerdere klanten tegelijk lopen. Met Calqi kan ik heel exact bijhouden waar ik mijn tijd aan besteed. Heb daarmee meer controle en inzicht. Vooral inzicht hoeveel tijd bepaalde werkzaamheden kosten. Al met al kost het mij per maand minder dan 10 minuten om mijn hele administratie te doen.”

Freelance full-stack developer

Nick Wetzel

“Voor mijn projecten ben ik altijd op pad. Bonnetje hier, bonnetje daar. Ik werd helemaal gek van het bijhouden en ook had ik het idee dat ik de helft vergat. Nu maak ik gelijk een scan en het is gedaan. Hoef het bonnetje zelfs niet meer te bewaren. Dus vooral dat, maar ook de jaarrekening en de IB aangifte zorgen dat ik perfect zit bij Calqi.”

Projectmanager en veiligheidsadviseur evenementen

WORD GRATIS KLANT

MET HET GRATIS ABONNEMENT KAN JE ALLES ZELF DOEN. VAN FACTUUR TOT AANGIFTEN

KLIK HIER