IN ZES STAPPEN ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ADMINISTRATIE

1. Verplichtingen

verplichtingen

Als ondernemer heb je een aantal verplichtingen. Waaronder natuurlijk belasting betalen. In een administratie worden alle opbrengsten en kosten bijgehouden. En dat is het startpunt om de omzetbelasting en inkomstenbelasting in te vullen. Maar wat zijn alle verplichtingen bij een administratie?

Lees verder

2. Wat is handig om bij te houden?

Bijhouden Administratie

Een administratie geeft inzicht in je financiële situatie en inzicht geeft duidelijkheid en rust. En kan je betere beslissingen nemen. Steeds meer ondernemers snappen het belang van het voeren van een goede administratie. Maar wat is handig om allemaal bij te houden in je administratie?

Lees verder

3. Hoe moet je een administratie opzetten?

Hoe moet je een administratie opzetten?

Het is heel belangrijk om je administratie gelijk goed op te zetten. Dat is niet moeilijk en het maakt het daarna een stuk makkelijker bij de lasterige onderdelen van een administratie. De eerste stap is het bepalen of je de administratie helemaal zelf of samen met een professional wilt doen. Of misschien wel helemaal uitbesteden?

Weet je het niet? Gebruik onze Administratie Kiezer om te ontdekken wat het beste bij jou past.

Lees verder

4. Waarom (met) een boekhouder?

In de vorige hoofdstukken hebben we behandeld wat de verplichtingen zijn rond een administratie. En wat handig is om ook bij te houden. De vraag is dus niet of je de administratie gaat bijhouden, maar hoe.

Vaak heb je de keuze het helemaal zelf te doen, met een boekhouder of helemaal laten doen door een boekhouder. Maar wat is het beste om te kiezen?

Lees verder

5. Administratietools

Boekhoudsoftware

De hele wereld is efficiënter en digitaal aan het worden. Zo ook de wereld van boekhouding. Er zijn tegenwoordig een aantal administratietools die het voor freelancers en ZZP’ers makkelijker maken om de administratie bij te houden.

Maar wat zijn zaken waar je op moet letten als je zo’n tool zoekt?

Lees verder

6. Belasting

Belasting

Ook, of juist, als ondernemer moet je belasting betalen. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet. De soorten belasting en hoe en wanneer je dit moet regelen. En ook de fiscale voordelen van het ondernemerschap. Je aangiften goed regelen is zeer belangrijk en dit kan veel stress en onzekerheid met zich mee brengen. Zorg dat je weet wat je te wachten staat.

Lees verder

WORD GRATIS KLANT

MET HET GRATIS ABONNEMENT KAN JE ALLES ZELF DOEN. VAN FACTUUR TOT AANGIFTEN

KLIK HIER